Foto Arhiva

Kim Jong-un s-a întâlnit cu ministrul chinez de Externe

Ministrul chinez de Externe, Wang Yi, aflat într-o vizită oficială în Coreea de Nord, a avut o întrevedere cu liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-un, a anunţat, joi, Ministerul de Externe de la Beijing, informează site-ul postului France 24.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.05.2018 - 14:50

Wang Yi a efectuat o vizită de două zile în Coreea de Nord, fiind primul oficial de rang înalt de la Beijing care efectuează o astfel de vizită în ultimul deceniu.

Potrivit Ministerului de Externe de la Beijing, Wang a avut o întrevedere şi cu Kim Jong-un, cei doi discutând şi despre denuclearizarea Peninsulei Coreea. Anterior, ministrul de Externe al Chinei a avut o întrevedere şi cu omologul său nord-coreean Yong Ho.

Wang Yi a salutat acţiunile întreprinse de Phenian în vederea îmbunătăţirii relaţiilor cu Coreea de Sud şi Statele Unite. Vizita la Phenian a ministrului chinez de Externe are loc la o săptămână după summitul istoric dintre Kim Jong-un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in.

Coreea de Nord a acceptat principiul "denuclearizării complete" în schimbul unor garanţii de securitate, a anunţat recent preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-In. Regimul de la Phenian a semnalat deja că suspendă testele atomice şi balistice.

Comentarii