5.9 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalKim Jong-Un l-a felicitat pe Vladimir Putin pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale

Kim Jong-Un l-a felicitat pe Vladimir Putin pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale

“Kim Jong-Un a transmis felicitări cordiale preşedintelui rus Vladimir Putin pentru victoria sa convingătoare din alegerile prezidenţiale. Realegerea dumneavoastră ca preşedinte este o manifestare a imensei susţineri şi încrederi din partea poporului”, a transmis presa de stat de la Phenian.

Potrivit agenţiei KCNA, Kim Jong-Un a mai transmis că este convins de faptul că prietenia şi cooperarea bilaterală vor continua să fie dezvoltate şi aprofundate, în conformitate cu dorinţele popoarelor celor două ţări.

Peste 55 de milioane de cetăţeni ruşi (76,69% dintre voturile exprimate) au optat pentru Vladimir Putin în cadrul alegerilor prezidenţiale din 18 martie, potrivit Comisiei Electorale Centrale de la Moscova. Rezultatul reprezintă o premieră pentru Vladimir Putin în privinţa anvergurii susţinerii sale.

Tot marţi, Andrei Kulik, un înalt oficial al Ministerului rus de Externe, a declarat că Moscova este pregătită pentru dialogul cu Phenianul în vederea normalizării situaţiei din Peninsula Coreeană.

“O condiţie majoră pentru o cooperare fructuoasă între Rusia şi Coreea de Nord este stabilitatea situaţiei politice şi militare din Peninsula Coreeană. În acest context, salutăm paşii făcuţi de conducerea nord-coreeană pentru stabilirea dialogului şi cooperării inter-coreene, inclusiv prin trimiterea unei delegaţii oficiale la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang din Coreea de Sud şi prin recepţia făcută de către liderul nord-coreean Kim Jong-Un unui emisar al preşedintelui sud-coreean la Phenian”, a precizat Kulik.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Război între conducerea centrală și filialele județene. Ciucă și Ciolacu impun candidați comuni PNL – PSD

Liderii de la centru ai PSD și PNL, în frunte cu Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au decis candidații comuni ai acestor două partide...

Bucureștiul va avea cărți de identitate electronice. Când vor fi disponibile în restul țării

România se îndreaptă cu pași hotărâți către eliminarea birocrației și modernizarea sistemului de documentare, aducând în prim plan era documentelor digitale. Potrivit lui Cătălin...

Victor Ciutacu consideră că Mircea Geoană nu are șanse la prezidențiale ca independent

Prezent în emisiunea "40 de întrebări" cu Denise Rifai, jurnalistul Victor Ciutacu a vorbit, printre multe alte subiecte abordate, despre o posibilă candidatură a...
Ultima oră
Pe aceeași temă