Kim Jong-Un a ajuns în Vietnam pentru summit-ul cu Trump

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a ajuns în Vietnam, după o călătorie cu trenul, pentru summit-ul cu preşedintele american Donald Trump în capitala Hanoi, transmite CNN.

Share

Rl online 0 comentarii

26.02.2019 - 09:03

Summit-ul, al doilea după ce Trump şi Kim s-au întâlnit în Singapore în 2018, are ca scop continuarea progreselor pentru „dezarmarea nucleară completă a Peninsulei Coreene”.

După o călătorie de două zile şi jumătate, parcurgând în jur de 4.500 de kilometri, Kim a ajuns marţi la ora locală 8:15 la staţia Dong Dang în oraşul de graniţă Dong Dang, fiind întâmpinat cu covor roşu.

Kim a salutat şi a zâmbit, fiind întâmpinat de oficiali vietnamezi şi de o gardă de onoare pentru ca apoi să se urce în Mercedes-ul său. Gărzile sale de corp au alergat pe lângă maşină în timp ce aceasta pleca.

Toată zona a fost securizată strict, fiind prezenţi soldaţi vietnamezi şi câini poliţişti.

Kim este aşteptat să parcurgă cu maşina cei 160 de km către Hanoi, tot drumul fiind închis pentru trafic.

Ruta exactă a liderului nord-coreean nu a fost dezvăluită presei.

Trenul lui Kim a părăsit Phenianul sâmbătă după-amiaza şi a trecut prin oraşul portuar chinez Tianjin duminică, conform Yonhap News.

Kim ar fi trecut prin oraşul chinez Wuhan luni la ora locală 07:00 pentru ca apoi să ajungă marţi dimineaţă la Dong Dang.

Agenţia de stat nord-coreeană KCNA a informat cu privire la drumul lui Kim şi a precizat că el este însoţit de negociatorul-şef privind arsenalul nuclear Kim Yong Chol, sora sa Kim Yo Jong şi alţi oficiali de rang înalt.

KCNA a informat că Kim va efectua o vizită oficială „de bunăvoinţă” în Vietnam la invitaţia lui Ngyuen Phu Trong, Secretarul General al Partidului Comunist din Vietnam. Sâmbătă, Vietnamul a informat pentru prima oară că liderul nord-coreean va face o vizită oficială „în următoarele zile”.

Trump va ajunge la Hanoi marţi seară, ora locală. Preşedintele SUA va călători la bordul Air Force One.

Comentarii