20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalKievul a înfiinţat 101 secţii de votare în străinătate pentru alegeri

Kievul a înfiinţat 101 secţii de votare în străinătate pentru alegeri

Un total de 420.342 de buletine de vot au fost trimise la secţiile de votare din afara Ucrainei, se precizează într-un comunicat postat pe site-ul Comisiei electorale ucrainene.

Ucraina, care are aproximativ 29,8 milioane de alegători cu drept de vot, a tipărit peste 30,4 milioane de buletine de vot pentru alegerile prezidenţiale.

În ziua alegerilor, ucrainenii sunt convocaţi să voteze la 29.800 de secţii de vot în 199 districte electorale de pe teritoriul ţării aflat sub controlul autorităţilor de la Kiev, exceptând o parte din regiunile Lugansk şi Doneţk, controlate de către separatiştii proruşi.

La solicitarea Ministerului de Externe ucrainean, Comisia electorală de la Kiev a închis toate secţiile de votare în Rusia, notează Ukrainska Pravda.

Potrivit diverselor sondaje de opinie, preşedintele în exerciţiu Petro Poroşenko, politiciana de opoziţie Iulia Timoşenko, fost premier, şi actorul Volodimir Zelenski sunt consideraţi primii trei favoriţi printre cei 39 de candidaţi înscrişi în cursa prezidenţială din Ucraina.

Cele mai citite

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...
Ultima oră
Pe aceeași temă