8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalKellyanne Conway demisionează din funcția de consilier principal al Casei Albe

Kellyanne Conway demisionează din funcția de consilier principal al Casei Albe

Într-o declarație de presă, Conway a spus că va părăsi postul la sfârșitul lunii august pentru a se concentra asupra copiilor ei, oferindu-le „mai puțin dramă și mai multă mamă”. Ea a adăugat că decizia a fost complet de natură personală și că își va anunța din timp planurile de viitor.
Soțul lui Kellyanne Conway, George, un critic discret al președintelui, va face, de asemenea, un pas înapoi din zona activismul politic.
Doamna Conway era programată să vorbească la Convenția Națională Republicană în cursul săptămânii acestea, dar nu este clar dacă va mai face acest lucru având în vedere decizia sa de a demisiona.
Strateg republican și specialist în sondaje, Kellyanne Conway este prima femeie care a condus o campanie prezidențială americană de succes, încununată cu alegerea lui Donald Trump în 2016.
În calitate de consilier principal la Casa Albă, doamna Conway a acționat ca și consilier politic al președintelui Trump și și-a menținut o poziție extrem de influentă în administrație. În schimb, soțul ei George, este co-fondator al proiectului The Lincoln – un comitet republican de acțiune politică care lucrează pentru a preveni realegerea președintelui Trump în 2020.
“George și cu mine nu suntem de acord cu multe, dar suntem uniți în privința a ceea ce contează cel mai mult: copiii”, a declarat fostul consilier al președintelui Trump.
„Cei patru copii ai noștri sunt adolescenți care încep un nou an universitar sau liceal la distanță de cel puțin câteva luni”, a continuat doamna Conway. „După cum știu milioane de părinți la nivel național, copiii care fac școală de acasă necesită un nivel de atenție și vigilență extrem de intens în aceste vremuri.”
Anunțul vine la câteva ore după ce una dintre fiicele doamnei Conway, Claudia, a replicat că slujba mamei sale i-a „stricat” viața – mesajul devenind ulterior viral.
Kellyanne Conway este una dintre cele mai fervente susținătoare ale președintelui Trump, dar a fost mult timp și o figură controversată. Într-un interviu din 2017, doamna Conway a menționat un „masacru” inexistent, pentru a apăra restricțiile de imigrare ale administrației Trump. În același an, comitetul consultativ de etică al guvernului american a declarat că ar trebui investigată după ce a îndemnat oamenii, în cadrul unui interviu live, să cumpere îmbrăcăminte creată de fiica președintelui Ivanka. Mai recent, agenția de supraveghere a guvernului a recomandat anul trecut că ar trebui concediată pentru implicarea în activități politice interzise în timpul exercitării funcției sale publice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă