7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalBreaking/ Kamala Harris este alegerea lui Joe Biden pentru vicepreședinte

Breaking/ Kamala Harris este alegerea lui Joe Biden pentru vicepreședinte

Ce trebuie să știți
Joe Biden, prezumtivul candidat democrat la președinție, a ales-o pe Kamala Harris ca parteneră de candidatură.
Timp de luni de zile, comitetul de căutare al lui Biden a bătut recordul la înregistrări și la realizat interviuri înainte de a prezenta o listă de finaliști fostului vicepreședinte.
Biden și Harris vor accepta în mod oficial nominalizările democraților în timpul convenției partidului care va avea loc săptămâna viitoare.

Dl Biden, prezumtiv democrat candidat la președinție, a descris-o pe Harris ca fiind “unul dintre cei mai buni funcționari publici ai țării” într-un tweet în care își anunța decizia marți.

“Pe vremea când Kamala era procuror general, ea lucra îndeaproape cu Beau”, a scris el, referindu-se la fiul său, Beau Biden, care a lucrat cu Kamala Harris în timp ce era procurorul general al Delaware. Am privit cum au luat la rost băncile mari, au ajutat muncitorii și au protejat femeile și copiii de abuzuri. Am fost mândru atunci și acum sunt mândru să o am ca parteneră în această campanie”.

Cei doi vor apărea împreună miercuri în Wilmington, Del., pentru a face remarci “despre colaborarea pentru a restabili sufletul națiunii și pentru a lupta pentru familiile muncitoare pentru a duce țara mai departe”.

,,Dl Biden a selectat-o pe doamna Harris dintr-un grup de potențiali colegi, care a inclus, de asemenea, pe fostul consilier de securitate națională a lui Obama, Susan Rice, Rep Karen Bass (D., Calif.), Guvernatorul de Michigan Gretchen Whitmer, senatooarea Elizabeth Warren (D., Mass.) și senatorul Tammy Duckworth (D., Ill.).” Anunță Wall Street Journal.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă