UPDATE: Kabul, în atacul sângeros la hotelul Intercontinental au murit 14 cetățeni străini

Bilanţul atacului armat comis de rebelii talibani asupra hotelului Intercontinental din Kabul a ajuns la 18 morţi, dintre care 14 erau cetăţeni străini, au anunţat, duminică, autorităţile locale, informează BBC News Online.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 21.01.2018 - 19:18

Ministerul afgan de Interne a precizat că în urma atacului au murit 18 oameni, dintre care doar patru aveau cetăţenie afgană. De asemenea, cei trei indivizi care au comis atacul au fost ucişi de către forţele de securitate.

Atacul a fost revendicat de gruparea rebelilor talibani.

”Ieri seară, hotelul Intercontinental a fost atacat. Atacul a fost efectuat de mujahedinii noştri în căutare de martiraj”, a transmis Zabiullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al rebelilor talibani.

Confruntările dintre atacatori şi forţele de ordine au durat mai mult de 12 ore, iar forţele de securitate au reuşit să salveze alte peste 100 de persoane, informează Mediafax.

Paisprezece străini şi patru civili afgani au fost ucişi în atacul întreprins în noaptea de sâmbătă spre duminică de către talibani asupra Hotelului Intercontinental din Kabul, a anunţat Ministerul afgan de Interne, citat de agenţia DPA.

Printre străinii ucişi figurează un kârgâz, un grec, nouă ucraineni. Cetăţenia celorlalţi trei străini nu a fost identificată, a precizat un purtător de cuvânt al ministerului afgan, Nasrat Rahimi.

Potrivit sursei, alte 10 persoane, toţi cetăţeni afgani, au fost rănite în atacul asupra hotelului, potrivit Agerpres..

Comentarii