9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalJustiţia rusă închide ”Mişcarea pentru drepturile omului”

Justiţia rusă închide ”Mişcarea pentru drepturile omului”

”Vom face apel împotriva acestei hotărâri şi vom sesiza, de asemenea, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)”, a declarat Ponomarev, care a dat asigurări că mişcarea ”va continua să existe şi să lucreze”.

Prin această decizie, Curtea Supremă rusă a confirmat o cerere a Ministerului Justiţiei, care acuză acest ONG de încălcarea repetată a procedurilor administrative şi care cerea, astfel, dizolvarea acesteia.

Înfiinţată în 1997, organizaţia nonguvernamentală (ONG) ”Mişcarea pentru drepturile omului” este una din asociaţiile de apărarea drepturilor omului cele mai vechi şi renumite în Rusia.

Potrivit site-ului său, ea numără câteva zeci de filiale, răsprândite în ţară. Din februarie, organizaţia principală era clasată de justiţie drept ”agent străin”, o denumire controversată.

Această clasificare, introdusă printr-o lege în 2012, serveşte la desemnarea unei organizaţii care beneficiază de finanţări din alte ţări şi care are o ”activitate politică”.

Acest concept vag a permis să se vizeze numeroase grupuri critice cu puterea, precum ONG-ul Memorial sau, mai recent, organizaţia opozantului Aleksei Navalnîi.

În decembrie, Lev Ponomarev, în vârstă de 78 de ani, a fost încarcerat timp de peste două săptămâni, din cauza unor îndemnuri la participarea la o manifestaţie neautorizată, aminteşte News.ro.

Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
00:01:23

Qatar ripostează împotriva „minciunilor” israeliene

Doha, Qatar – Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Mohammed al-Ansari, a criticat membrii oficialității israeliene, inclusiv miniștri din guvernul...

ROCA Investments înregistrează creștere pentru al șaselea an consecutiv, în pofida unui an plin de provocări, și o valoare de piață de 81,64 mil...

ROCA Investments, cea mai dinamică companie de private equity din România, celebrează șase ani de activitate pe piața locală. Compania anunță o evaluare curentă...
Ultima oră
Pe aceeași temă