15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalJustiția braziliană decide vineri dacă permite candidatura lui Lula la prezidențiale

Justiția braziliană decide vineri dacă permite candidatura lui Lula la prezidențiale

Favorit detaşat potrivit intenţiilor de vot pentru alegerile de la 7 octombrie, Lula riscă să fie declarat ineligibil în baza unei legi care interzice oricărei persoane condamnate în apel să candideze.

„Înregistrarea (candidaturii lui Lula) şi toate reclamaţiile vor fi judecate astăzi” (vineri), a explicat o sursă din cadrul tribunalului.

Probleme validităţii candidaturii fostului şef de stat din perioada 2003-2010 nu se afla iniţial pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare care urma să înceapă la orele 14.30 (17.30 GMT), însă a fost adăugată în ultimul moment.

Condamnat la 12 ani şi o lună de închisoare pentru corupţie şi spălare de bani, Lula, 72 de ani, este acuzat că a acceptat un apartament într-o staţiune de pe litoral ca mită din partea unei societăţi de construcţii.

Simbolul stângii latino-americane respinge cu vehemenţă aceste acuzaţii şi susţine că este victima unui complot care vizează să îl împiedice să obţină al treilea mandat prezidenţial.

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă