21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalJurnalistul turc Ahmed Sik denunță “sultanatul mafiei”

Jurnalistul turc Ahmed Sik denunță “sultanatul mafiei”

”Garantez că acest sultanat al mafiei se va încheia. Atunci ne vom bucura”, a afirmat Sik, potrivit unei înregistrări video postate online.

Ahmet Sik este unul dintre cei 18 jurnalişti şi membri ai conducerii cotidianului de opoziţie Cumhuriyet care fac obiectul unor procese judiciare în Turcia.

Fostul redactor-şef al publicaţiei, Can Dundar, trăieşte în exil în Europa după ce a fost condamnat la închisoare de un tribunal turc. Dundar şi colegul său Erdem Gul, de la Cumhuriyet, au fost condamnaţi în mai 2016 pentru difuzarea unei înregistrări video despre care afirmă că arată cum serviciile secrete turce transportau arme în Siria.

Regimul condus de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan susţine că Can Dundar face parte din mişcarea clericului Fehtullah Gulen, considerată de Ankara drept organizatoarea tentativei de lovitură de stat din iulie 2016.

Tot vineri seară a fost eliberat din închisoare şi actualul redactor-şef al publicaţiei Cumhuriyet, Murat Sabuncu, însă a rămas în detenţie un membru al conducerii administrative publicaţiei, Akin Altay, în cazul acestuia procesul urmând să fie reluat săptămâna viitoare.

 

 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă