Jurnalistul turc Ahmed Sik denunță “sultanatul mafiei”

Cunoscutul jurnalist de investigaţii turc Ahmet Sik, eliberat vineri seară din închisoare după 425 de zile de detenţie, şi-a reluat sâmbătă criticile la adresa guvernului, denunţând ceea ce el a calificat drept ''sultanatul mafiei'', transmite dpa.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.03.2018 - 11:47

''Garantez că acest sultanat al mafiei se va încheia. Atunci ne vom bucura'', a afirmat Sik, potrivit unei înregistrări video postate online.

Ahmet Sik este unul dintre cei 18 jurnalişti şi membri ai conducerii cotidianului de opoziţie Cumhuriyet care fac obiectul unor procese judiciare în Turcia.

Fostul redactor-şef al publicaţiei, Can Dundar, trăieşte în exil în Europa după ce a fost condamnat la închisoare de un tribunal turc. Dundar şi colegul său Erdem Gul, de la Cumhuriyet, au fost condamnaţi în mai 2016 pentru difuzarea unei înregistrări video despre care afirmă că arată cum serviciile secrete turce transportau arme în Siria.

Regimul condus de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan susţine că Can Dundar face parte din mişcarea clericului Fehtullah Gulen, considerată de Ankara drept organizatoarea tentativei de lovitură de stat din iulie 2016.

Tot vineri seară a fost eliberat din închisoare şi actualul redactor-şef al publicaţiei Cumhuriyet, Murat Sabuncu, însă a rămas în detenţie un membru al conducerii administrative publicaţiei, Akin Altay, în cazul acestuia procesul urmând să fie reluat săptămâna viitoare.

 

 

Citește totul despre:

#turcia #jurnalist #lazi

Comentarii