Jurnalistul Hajo Seppelt nu merge în Rusia pentru Cupa Mondială

Jurnalistul german Hajo Seppelt, care a dezvăluit dopajul de stat din Rusia, nu va merge la Cupa Mondială din motive de securitate, a anunţat ARD, postul public pentru care lucrează ziaristul.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.06.2018 - 10:26

Autorităţile ruse i-au refuzat iniţial viza jurnalistului, solicitată pentru a urmări Cupa Mondială de fotbal. Seppelt primise acreditare din partea FIFA pentru a transmite de la competiţia ce va fi găzduită de Rusia, începând de joi.

El solicitase acreditare ca trimis al postului regional SWR, care aparţine ARD.

Ulterior, autorităţile ruse au decis să-i acorde viză jurnalistului, dar acesta a fost sfătuit de serviciile secrete germane să nu meargă în ţara gazdă a mondialului din motive de securitate, informează agenţia Belga.

În decembrie 2014, ARD a difuzat documentarul lui Hajo Seppelt "Dopaj confidenţial: cum îşi fabrică Rusia învingătorii", evocând, pe baza unor mărturii, un sistem de dopaj generalizat în atletism.

Documentarul, care a făcut mare vâlvă, a dus la o primă anchetă a Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA). Documentarul a fost urmat de alte reportaje, între august 2015 şi iunie 2016, care au acuzat Rusia de continuarea încălcării regulilor.

Comentarii