Jurnaliştii Reuters condamnaţi la şapte ani de închisoare în Myanmar au făcut apel

Avocaţii din Myanmar au făcut apel în numele jurnaliştilor Reuters închişi, Wa Lone şi Kyaw Soe Oo. Ei au fost reţinuţi după ce au scris despre actele de violenţă ale soldaţilor împotriva minorităţii Rohingya, potrivit The Guardian.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.11.2018 - 13:02

În iunie, Wa Lone şi Kyaw Soe Oo au fost condamnaţi la şapte ani de închisoare pentru că au încălcat legile din Myanmar, ei fiind acuzaţi că se aflau în posesia unor documente clasificate. Avocaţii susţin că, „prin faptul că au fost condamnaţi ca spioni, se ignoră dovezile clare privind o înscenare a poliţiei şi a fost încălcat principiul unui proces corect, acuzarea nu a dovedit în niciun fel elementele cheie ale infracţiunii”, se arată într-un comunicat semnat de Stephen J Adler, preşedintele şi redactorul-şef al Reuters.

„Contrar legii din Myanmar, cei care trebuie să aducă dovezi sunt Wa Lone şi Kyaw Soe Oo, nu acuzarea”, se arată în comunicat.

Wa Lone şi Kyaw Soe Oo au susţinut întotdeauna că sunt inocenţi şi că adevăratul motiv al arestării lor este faptul că au informat privind încălcările drepturilor omului din Myanmar faţă de minoritatea Rohingya. Verdictul din iunie a fost criticat de ONU şi de guverne din întreaga lume.

Comentarii