Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Juncker va audia candidaţii propuşi de România şi Estonia pentru posturile de comisar european

Peşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va intervieva „în zilele următoare” candidaţii propuşi de România şi Estonia pentru posturile de comisari europeni rămase vacante după ce Corina Creţu şi Andrus Ansip au devenit europarlamentari.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.07.2019 - 16:55

”Preşedintele Juncker intenţionează să-i audieze pe cei doi candidaţi propuşi pentru posturile de comisari, în zilele următoare”, a anunţat Mina Andreeva, purtătoare de cuvânt a CE.

Iniţial, Juncker a dorit să transfere atribuţiile lui Creţu (Dezvoltare Regională) şi Ansip (Piaţa Unică Digitală) către comisarii Maroš Šefčovič şi Johanes Hahn, însă propunerea sa a fost respinsă de Consiliul UE.

În 28 iunie, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că PSD îl propune pe Ioan Mircea Paşcu pentru postul de comisar european deţinut de Corina Creţu, care a obţinut un mandat de europarlamentar.

Ioan Mircea Paşcu a fost europarlamentar din 2007, dar pentru alegerile din 26 mai nu s-a mai regăsit pe listele partidului, el exprimându-şi la acel moment nemulţumirea faţă de această situaţie.

Comentarii