Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Juncker spune că noul buget al Italiei este „inacceptabil”

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat marţi, într-un interviu acord agenţiei ANSA, că va exista „o reacţie violentă” din partea celorlalte ţări din zona euro dacă Bruxellesul va accepta propunerile Romei, scrie Politico.

Share

Rl online 0 comentarii

16.10.2018 - 18:43

Juncker a precizat: „Nimic nu s-a decis încă şi totul va depinde de rezultatul discuţiilor noastre cu guvernul italian”. El a adăugat: „Italienii înţeleg foarte bine cum merg lucrurile şi ştiu că nu pot continua să cheltuiască mai mult decât au. Este ceva de bun-simţ”.

Claudio Borghi, un economist eurosceptic şi parlamentar european din partea Ligii Nordului, partid italian parte din coaliţia de guvernare, a cerut ca UE şi Roma să încheie acest „război verbal”. „Sper ca bunul simţ să câştige şi toată lumea va observa că acest buget este exact de ce are nevoie Italia pentru a face faţă situaţiei actuale”, a declarat Boghi într-un interviu pentru CNBC.

Un oficial important al Comisiei Europene a declarat pentru Politico că situaţia este „complicată” pentru că pe de-o parte UE nu doreşte o confruntare cu guvernul italian, însă pe de cealaltă parte, „este imposibil de aprobat un buget ca acesta”.

Bugetul propus de Italia luni seara confirmă intenţia coaliţiei de guvernare, formată din Liga Nordului şi Mişcare 5 Stele, de a se împrumuta mai mult pentru a finanţa promisiunile din campanie. Comisia Europeană are la dispoziţie două săptămâni pentru a răspunde.

Comentarii

loading...