Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Juncker: Nu există pericolul ca Italia să renunţe la euro, pentru că ar fi sinucigaş

Nu există niciun pericol ca Italia să renunţe la euro, pentru că ar fi un gest sinucigaş, dar lipsa de respect arătată de Roma faţă de regulile bugetare ale Uniunii Europene ''va avea consecinţe'', a declarat vineri preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Share

Rl online 0 comentarii

02.11.2018 - 16:58

Guvernul italian a pregătit un proiect de buget pentru 2019 care prevede un deficit de 2,4% din PIB. Comisia Europeană a respins proiectul, spunând că deficitul bugetar este prea mare, şi a cerut Romei să îşi modifice planurile fiscale.

"Nu văd niciun pericol, deoarece nimeni nu se sinucide", a declarat Juncker pentru postul austriac de televiziune ORF, răspunzând unei întrebări despre o posibilă ieşire a Italiei din zona euro. Totuşi, şeful CE a spus că se aşteaptă la consecinţe din cauza acestei dispute asupra bugetului.

"Este pentru prima dată când cineva spune că regulile (UE privind bugetul) nu îl interesează. Acest lucru va avea consecinţe", a spus el.

Întrebat despre ce fel de consecinţe vorbeşte, Juncker a precizat că Roma va trebui să răspundă la întrebările Comisiei Europene până la mijlocul lunii noiembrie şi "apoi vom vedea".

"Mulţi italieni vor să rămână membri ai Uniunii Europene. Tot mai mulţi italieni sprijină fără echivoc euro deoarece italienii observă, simt, ştiu că euro îi protejează şi pe ei. În privinţa argumentelor, vom merge în această direcţie", a subliniat el.

Comentarii

loading...