Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Juan Guaido, liderul opoziţiei de la Caracas, se va întoarce în Venezuela pentru noi proteste

Juan Guaido, liderul opoziţiei de la Caracas, a anunţat că se va întoarce luni în Venezuela pentru a conduce un nou val de proteste faţă de regimul Maduro, deşi riscă să fie arestat de autorităţi pentru încălcarea interdicţiei de părăsire a ţării, informează postul France 24.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.03.2019 - 09:13

Săptămâna trecută, Guaido a părăsit Venezuela pentru a efectua un turneu diplomatic în mai multe ţări din America Latină, inclusiv Brazilia, Paraguay, Argentina şi Ecuador, în încercarea de obţine sprijinul acestora pentru opoziţia anti-Maduro.

Guaido a afirmat pe Twitter că întoarcerea sa în Venezuela va fi o "provocare istorică" şi a îndemnat populaţia să iasă la noi proteste în perioada vacanţei de Carnaval.

"Dacă regimul îndrăzneşte să ne răpească, va fi ultima greşeală pe care o face", a adăugat liderul opoziţiei.

După plecarea în străinătate a lui Guaido, preşedintele de la Caracas, Nicolas Maduro, a sugerat că liderul opoziţiei ar putea fi arestat în momentul întoarcerii în Venezuela.

În ianuarie, Curtea Supremă a Venezuelei i-a interzis lui Guaido să părăsească ţara. Liderul opoziţiei este anchetat în legătură cu ceea ce procurorul general Tarek William Saab a declarat că reprezintă "infracţiuni serioase de încălcare a ordinii constituţionale".

Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul unei crize economice şi politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale şi abuzurile regimului de la Caracas.

Comentarii

loading...