27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalJohnson: Londra s-ar putea alătura atacurilor americane împotriva Siriei

Johnson: Londra s-ar putea alătura atacurilor americane împotriva Siriei

Johnson şi-a exprimat speranţa că Marea Britanie şi celelalte ţări occidentale nu vor sta indiferente în eventualitatea unui atac chimic, exprimându-şi sprijinul faţă de efectuarea de lovituri aeriene limitate dacă există ”dovezi incontestabile” privind implicarea guvernului sirian.

“Dacă ştim că s-a întâmplat aceasta şi dacă putem demonstra aceasta, şi dacă există o propunere de acţiune unde Regatul Unit ar putea fi util, atunci eu cred că ar trebui să luăm în considerare aceasta în mod serios”, a declarat Johnson la BBC Radio.

Reuters precizează că Londra face parte din coaliţia internaţională sub comanda SUA în atacurile aeriene împotriva grupării Stat Islamic în Siria şi în Irak, dar guvernul britanic a pierdut votul în parlament în ce priveşte folosirea forţei împotriva guvernului sirian în 2013.

În opinia ministrului britanic, dacă Occidentul nu poate interveni pentru a schimba situaţia în favoarea rebelilor care luptă împotriva regimului sirian, atunci folosirea de arme ilegale nu ar trebui să rămână nepedepsită.

Declaraţiile lui Johnson survin în timp ce este în vigoare un armistiţiu de cinci ore în enclava siriană rebelă Ghouta Orientală, situată în apropiere de Damasc şi care este asediată de regim.

Peste 500 de persoane au fost ucise de la sfârşitul săptămânii trecute în Ghouta Orientală, unde, potrivit activiştilor, duminică ar fi avut loc un atac cu un gaz otrăvitor.

Guvernul sirian a dezminţit în mod repetat folosirea de arme chimice şi a precizat că îi vizează doar pe rebelii şi pe militanţii înarmaţi.

Cele mai citite

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă