Johnson: Anul Nou va aduce un nou lockdown dacă ne relaxăm acum

Boris Johnson i-a avertizat, joi, pe locuitorii Marii Britanii că ar putea intra într-o nouă carantină generalizată în apropierea Anului Nou dacă vor încălca regulile impuse pentru a opri răspândirea virusului, după 2 decembrie, când expiră actualul lockdown.

Share

Romania libera 0 comentarii

26.11.2020 - 23:13

Johnson i-a lăudat pe cei care au respectat regulile și a spus că ei au prevenit ca sistemul de sănătate să fie „copleşit”. El a avertizat totuşi ca populaţia să nu coboare garda jos şi a afirmat că dacă restricţiile care se vor aplica din 2 decembrie, bazate pe un sistem cu trei niveluri, nu sunt respectate, ar putea exista un nou lockdown în ianuarie.

„Dacă ne relaxăm acum, riscăm să pierdem controlul asupra acestui virus din nou, risipind câştigurile obţinute cu greu şi forţându-ne să intrăm într-un nou lockdown în noul an, cu toate pagubele pe care le presupune asta. Ştiu că acest lucru va aduce multe bătăi de cap şi o frustrare specială pentru sectorul nostru al ospitalităţii. Aş vrea să fie altfel, dar dacă este să ţinem deschise şcolile, aşa cum trebuie, atunci opţiunile noastre pentru a doborî această boală sunt limitate”, a declarat Johnson.

Comentarii