Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Joe Walsh devine al doilea republican care îl va candida împotriva lui Donald Trump pentru Casa Albă

Fostul congresman conservator, Joe Walsh, a devenit duminică al doilea republican care îl va concura pe preşedintele Donald Trump pentru Casa Albă din partea partidului în alegerile din 2020, ne spune Reuters

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 26.08.2019 - 21:54

Walsh l-a criticat pe Trump, care beneficiază de un sprijin puternic din partea republicanilor, ca fiind un tiran care nu este potrivit pentru funcţia de preşedinte.

”Candidez pentru că nu este potrivit. Cineva trebuie să intervină”, a declarat Walsh, vârstă de 57 de ani, la emisiunea “This Week” de la ABC.

”Este un tiran şi un laş şi cineva trebuie să îl provoace. Pariul...campaniei mele este că sunt mulţi republicani care simt ca mine. Le este teamă să o spună”, a spus Walsh.

Întrebat despre criticile lui Walsh la adresa preşedintelui şi decizia de a candida, purtătorul de cuvânt al lui Trump a replicat ”Tot una!”.

Comitetul Naţional Republican, care răspunde de coordonarea proceselor din partid, cum ar fi alegerile primare, a respins anunţul. Partidul şi-a combinat deja operaţiunile cu campania de realegere a lui Trump, inclusiv organizarea de evenimente comune.

”Preşedintele Trump beneficiază deja de un sprijin fără precedent din partea republicanilor. A avut deja o lungă listă de realizări incredibile pentru conservatori şi pentru ţară. Republicanii îl susţin ferm pe preşedinte şi orice efort de a-l contesta în alegerile primare nu va duce nicăieri”, a declarat preşedinta Partidului Republican, Ronna McDaniel.

Walsh a câştigat în 2010 un loc în Camera Reprezentanţilor pentru statul Illinois, din partea mişcării conservatoare Tea Party, dar în 2012 a fost învins de democrata Tammy Duckworth. După ce a plecat din Congres, Walsh a devenit gazda unei emisiuni de radio în Chicago.

Bill Weld, fost guvernator al statului Massachusetts, era singurul republican care a anunţat că va încerca să îl concureze pe Trump, dar până acum campania sa nu a atras interes.

Comentarii

loading...