27 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăInternaționalJoe Biden spune că ar închide SUA dacă pandemia de Covid ar...

Joe Biden spune că ar închide SUA dacă pandemia de Covid ar impune acest lucru

Joe Biden, candidatul prezidențial democrat, a declarat că va face „orice trebuie” pentru a combate răspândirea coronavirusului în țară – inclusiv blocarea Statelor Unite, dacă se consideră necesar. „Aș închide țara imediat. Aș asculta oamenii de știință ”, a declarat Biden lui David Muir, la ABC, într-un interviu comun cu partenerul său de echipă, senatorul Kamala Harris.

Comentariile lui Biden reprezintă cea mai fermă măsurăn potențială pe care candidatul prezidențial democrat și-a propus să o ia pentru a înlătura răspândirea virusului ce a ucis cel puțin 175.000 de oameni în SUA.

Președintele Donald Trump a rezistat apelurilor pentru izolarea Statelor Unite, în ciuda creșterii numărului cazurilor de coronavirus în multe state, din această vară. Trump și membrii administrației sale au susținut că o nouă blocare ar provoca daune ireparabile economiei. „Nu vom mai închide țara. Nu va trebui să facem asta”, a declarat Trump într-un interviu acordat canalului Fox News în luna iunie.

Biden, care a apărut în primul său interviu de la nominalizarea sa oficială ca și candidat al democraților pentru președinție, și-a manifestat puternicul dezacord cu raționamentul lui Trump.

„Nu putem face ca țara să meargă înainte până nu controlăm virusul. Acesta este defectul fundamental al gândirii acestei administrații, ”a spus el. „Pentru a menține țara în mișcare, economia în creștere și oamenii la locurile lor de muncă – trebuie remediată problema virusului”, a afăugat Biden.

Majoritatea statelor au permis întreprinderilor considerate esențiale să rămână deschise după ce pandemia a crescut, în timp ce restaurantele, barurile și teatrele au fost nevoite să se închidă pentru a încetini răspândirea acesteia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă