16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalJOE BIDEN JURĂ : „UCIGAȘUL PUTIN” va plăti pentru amestectul în alegerile...

JOE BIDEN JURĂ : „UCIGAȘUL PUTIN” va plăti pentru amestectul în alegerile SUA

Mustrarea sa publică, extraordinară, a fost făcută după publicarea unui raport de informații american care a concluzionat că președintele rus „a dirijat” probabil eforturi zadarnice pentru a-l ajuta pe Donald Trump să câștige realegerea și pentru a-l „denigra” pe Biden și pe familia sa. Rusia a reacționat la „insultă” reamintindu-și de situația cu ambasadorul de la Washington.
 
Raportul lui Avril Haines, directorul serviciilor de informații naționale, a fost trimis lui Trump în ianuarie, dar a fost publicat miercuri într-o formă desclasificată. Oficialii au spus că persoanele legate de Rusia au răspândit „acuzații înșelătoare sau nefondate” despre Biden pentru a semăna diviziune și a submina încrederea în sistemul electoral. Moscova a descris acuzațiile ca „nefondate”, iar cuvintele lui Biden ca „inacceptabile”.
 
Oficialii Departamentului de Stat SUA au sugerat că Casa Albă va impune mai multe sancțiuni Rusiei imediat după săptămâna viitoare, adăugându-se la măsurile luate deja la începutul lunii cu privire la otrăvirea liderului opoziției Alexei Navalny. SUA ar putea lua, de asemenea, contramăsuri împotriva organizațiilor spion rusești.
 
„Prețul pe care urmează să-l plătească, ei bine, îl veți vedea în scurt timp”, a declarat Biden pentru ABC News în cel de-al doilea interviu de când a preluat funcția, pentru a-și promova Planul de salvare american de 1,9 trilioane de dolari.
 
George Stephanopoulos, prezentatorul, l-a întrebat: „Deci îl cunoașteți pe Vladimir Putin. Credeți că este un ucigaș? ” Biden a răspuns: „Uh-huh, da”.
 

JOE BIDEN, inaugarere FOTO/SHUTTERSTOCK/

Întrebat de declarația din The New Yorker din 2014, conform căreia Putin nu are suflet, Biden a spus: „I-am spus asta, da. Atunci președintele Bush s-ar fi uitat în ochii lui și i-a văzut sufletul. Am spus: „M-am uitat în ochii tăi și nu cred că ai suflet”. A replicat cu: „Ne înțelegem reciproc”.
 

„Uite, cel mai important lucru în relația cu liderii străini din experiența mea și am avut de-a face cu o groază de-a lungul carierei mele este doar [să] îl cunosc pe celălalt.”
 

 

Vladimir Putin (stânga) și Vyacheslav Volodin, Speaker Casa Inferioară a Parlamentului FOTO/SHUTTERSTOCK/

Putin a fost acuzat că a fost în spatele morții a cel puțin o duzină de critici, precum și în atacurile Navalny și Skripal. Kremlinul a negat întotdeauna implicarea sa și că a dorit să prevină o „deteriorare ireversibilă” a relațiilor, dar Vyacheslav Volodin a declarat că „Biden a insultat cetățenii țării noastre cu declarația sa”.
 
„Liderul unei țări care pretinde că este purtătorul principiilor democratice și al moralității nu se poate comporta astfel. Nimeni nu are voie să vorbească așa despre șeful nostru de stat ” – Volodin, SPEAKER CASA INFERIOARĂ A PARLAMENTULUI RUS

„Aceasta este isteria născută din neputință. Vladimir Putin este președintele nostru. Atacurile asupra lui sunt atacuri asupra țării noastre! ”

Vyacheslav Nikonov, deputat al partidului Rusia Unită al lui Putin, a spus: „Se spune că, atunci când Dumnezeu vrea să pedepsească pe cineva, îl privează de rațiunea. Recent, președintele Biden a arătat că nu este într-o formă intelectuală de vârf, ca să spunem cu blândețe. ”
 
Rusia și-a amintit de ambasadorul său de la Washington după remarcile lui Biden. „Ambasadorul rus în Statele Unite, Anatoly Antonov, a fost convocat la Moscova pentru consultări pentru a analiza ce trebuie făcut în contextul relațiilor cu Statele Unite”, a declarat ministerul rus de externe.
 
Acesta a adăugat că cel mai important lucru pentru Rusia a fost „identificarea modalităților de rectificare a relațiilor Rusia-SUA, care au trecut prin vremuri grele, deoarece Washingtonul le-a adus, de fapt, pe o alee oarbă”.
 
În timpul președinției sale, Trump a susținut că China este de departe cea mai mare amenințare pentru SUA și, de multe ori, a redus îngrijorările cu privire la Rusia.
 
Serviciile de informații americane au descoperit că Rusia a fost principala putere străină care a încercat să influențeze alegerile din 2020, în favoarea lui Trump. Ancheta specială a lui Robert Mueller a constatat deja că Rusia a intervenit intens în 2016.
 
Eforturile Rusiei de a submina Biden au început încă din 2014, se spune în ultimul raport. Putin „a avut competență” pe Andrii Derkach, un legislator ucrainean care l-a întâlnit pe avocatul personal al lui Trump, Rudy Giuliani. Derkach a lansat înregistrări parțiale ale convorbirilor telefonice dintre Biden și Petro Poroshenko, fostul președinte ucrainean, folosit de aliații lui Trump pentru a susține că Biden a solicitat înlăturarea procurorului șef al Ucrainei pentru a-l ajuta pe fiul său, Hunter, să evite controlul afacerilor sale.
 
„Alți înalți oficiali au participat, de asemenea, la eforturile de influență electorală ale Rusiei, inclusiv înalți oficiali ai securității naționale și ai serviciilor de informații despre care apreciem că nu ar acționa fără a primi cel puțin aprobarea tacită a lui Putin”, se spune în raport.
 
 
„Un element cheie al strategiei Moscovei în acest ciclu electoral a fost utilizarea de proxy-uri legate de informații rusești pentru a împinge narațiunile de influență”. 

Raportul a identificat alte eforturi de a influența alegătorii în 2020, inclusiv o campanie a Iranului care a fost menită să submineze Trump. El a ieșit dintr-un acord nuclear multilateral cu Iranul și a impus sancțiuni economice dure.
 
De asemenea, a contracarat afirmațiile lui Trump potrivit cărora China a intervenit în numele lui Biden în 2020, spunând: „China a căutat stabilitate în relația sa cu Statele Unite și nu a considerat nici rezultatul alegerilor ca fiind suficient de avantajos pentru ca China să riște înapoi”.
 
Deși raportul spunea că adversarii au încercat să se amestece în alegeri, acesta a menționat că „nu există indicii că vreun actor străin a încercat să modifice orice aspect tehnic al procesului de votare în alegerile din SUA din 2020, inclusiv înregistrarea alegătorilor, votarea voturilor, votul intabulare sau raportare ”.
 
 
„Aceasta este isteria născută din neputință. Vladimir Putin este președintele nostru. Atacurile asupra lui sunt atacuri asupra țării noastre! ” a mai declarat Vyacheslav Nikonov, deputat al partidului Rusia Unită al lui Putin.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

GALERIE FOTO. Sexy-fotbalista Madelene Wright, cu biciul în mână în fața fanilor

Sexy-fotbalista Madelene Wright le-a crescut pulsul admiratorilor de pe Instagram cu cea mai recentă postare, în care și-a promovat pagina de OnlyFans cu ajutorul...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă