Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Jeremy Hunt: Ţările care nu respectă libertatea presei trebuie să suporte consecinţele

Ţările care nu respectă libertatea presei trebuie să suporte consecinţele diplomatice, a avertizat ministrul britanic de Externe Jeremy Hunt miercuri, făcând referire la situaţia care se deteriorează în China dar şi în alte locuri din lume, informează Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.07.2019 - 21:48

El a declarat că Beijingul a angajat milioane de oameni pentru a cenzura conţinutul, pentru a produce postări false pe reţelele sociale şi a manipula online.

„Dacă vom acţiona împreună, putem aduce la vedere abuzurile şi să facem ca cei care ar răni jurnaliştii sau îi închid pentru că îşi fac treaba să sufere consecinţe diplomatice”, a declarat Hunt.

China a anunţat o nouă campanie de „curăţare” a internetului luna trecută. În noiembrie 2018, China a anunţat că a închis aproape 10.000 de conturi care aveau conţinut „senzaţional, vulgar sau dăunător din punct de vedere politic”.

Hunt, care se află în cursa pentru a deveni viitorul premier britanic, a declarat că ţările nu trebuie să se resemneze în faţa unor atacuri asupra libertăţii presei precum asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în consulatul saudit din Istanbul.

Comentariile sale au fost susţinute şi de avocata pentru drepturile omului, Amal Clooney.

Ea a criticat liderii mondiali pentru că au ignorat asasinarea lui Khashoggi şi l-a criticat pe preşedintele american Donald Trump.

„Astăzi, ţara fostului preşedinte James Madison are un lider care atacă media şi face ca jurnaliştii din întreaga lume să fie mai vulnerabili în faţa abuzurilor”, a afirmat ea.

Hunt a declarat şi el că nu este de acord cu limbajul folosit de Trump faţă de jurnalişti.

Conferinţa privind libertatea presei, la care au participat Hunt şi Clooney, a fost găzduită de Marea Britanie alături de guvernul canadian. Au participat delegaţii din peste 100 de ţări.

Comentarii

loading...