10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalJeremy Corbyn susţine că Theresa May trebuie să caute o uniune vamală...

Jeremy Corbyn susţine că Theresa May trebuie să caute o uniune vamală cu UE

Vorbind la Bruxelles după o întâlnire cu negociatorul-şef al UE privind Brexitul, Michel Barnier, liderul Partidului Laburist a declarat: „Pericolul unui Brexit fără acord este unul real”.
 
„Prezentăm ceea ce considerăm a fi un proces credibil, acela de negocia privind o uniune vamală cu UE pentru a ne asigura accesul la piaţa unică”, a afirmat Corbyn.
 
Parlamentarii britanici ar putea vota pentru un nou acord al Brexitului săptămâna viitoare, a informat ministrul Finanţelor, Philip Hammond, mai devreme joi.
 
Diplomaţii au afirmat că negociatorii se îndreaptă către o nouă asigurare oferită de UE că „plasa de siguranţă” va fi temporară.
 
„Problema este că prim-ministrul insistă privind acordul ei, care a fost deja înfrânt categoric în parlament şi trage de timp prin a menţine pe masă posibilitatea unui Brexit fără acord”, a precizat Corbyn.
 
El a afirmat că va încerca să obţină din nou aprobarea parlamentului pentru măsuri care ar menţine posibile toate variantele, inclusiv un al doilea referendum pe tema Brexitului.

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă