11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalJean-Claude Juncker: Vor exista clarificări, nu renegocieri pe tema Acordului pentru Brexit

Jean-Claude Juncker: Vor exista clarificări, nu renegocieri pe tema Acordului pentru Brexit

„Prietenii noştri britanici trebuie să ne spună ce îşi doresc, nu să ne facă să spunem ce dorim noi”, a declarat Juncker în noapte de joi spre vineri, la finalul discuţiilor din cadrul summitului liderilor Uniunii Europene.

Acesta a cerut Marii Britanii să exprime mai clar ce îşi doreşte, adăugând că informaţiile Comisiei privind pregătirile în cazul unui Brexit fără acord vor fi publicate în data de 19 decembrie.

Juncker a transmis că Uniunea Europeană va intensifica pregătirile pentru scenariul ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar fără un acord.

Prim-ministrul britanic Theresa May a explicat în cadrul summitului dificultăţile întâmpinate în ceea ce priveşte obţinerea aprobării Parlamentului britanic.

Parlamentul britanic va vota dacă aprobă sau nu acordul dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană, pe tema Brexit, până la data de 21 ianuarie.

 

Cele mai citite

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....
Ultima oră
Pe aceeași temă