27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalJean Castex, funcţionar public de rang înalt, numit premier de către Macron

Jean Castex, funcţionar public de rang înalt, numit premier de către Macron

Noul locatar de la Matingon este un necunoscut marelui public, în pofida faptului că s-a vorbit despre el în ultimele săptămâni, în contextul în care deţine funcţia de ”domnul ieşire din izolare” în cadrul Guvernului.

Jean Castex este cel care a pus împreună cu Édouard Philippe în aplicare ridicarea treptată a restricţiilor impuse din cauza epidemiei covid-19.

Primar în Pyrénées-Orientales de peste zece ani, Jean Castex, un funcţionar de rang înalt, a fost secretar general adjunct la Palatul Élysée din 2010 şi până la sfârşitul mandatului lui Nicolas Sarkozy.

El a fost numit să conducă un nou Guvern pe noul drum promis de şeful statului. Jean Castex, în vârstă de 55 de ani, originar din Gers, are o îndelungată carieră de funcţionar public de rang înalt.

”Un adevărat briceag elveţian, are conexiuni peste tot, ştie ce trebuie să facă la locul potrivit”, spune despre el un fost consilier al şefului statului, Franck Louvrier.

Cele mai citite

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...

FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până...

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Stuttgart

Sorana Cîrstea părăsește turneul WTA 500 de la Stuttgart din prima rundă, după ce a fost învinsă, astăzi, în două seturi, de chinezoaica Qinwen...
Ultima oră
Pe aceeași temă