12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalJaponia: Vulcanul Shinmoe a erupt din nou

Japonia: Vulcanul Shinmoe a erupt din nou

Vulcanul cu o înălţime de 1.421 de metri, aflat în zona prefecturilor Kagoshima şi Miyazaki, a erupt la ora locală 15:34 aruncând o coloană de cenuşă şi fum până la 2.200 de metri altitudine, potrivit agenţiei.

Instituţia a avertizat că zona aflată pe o rază de 3 kilometri de crater ar putea fi expusă rocilor vulcanice expulzate de vulcan şi unui flux piroclastic ce ar putea ajunge la 2 kilometri distanţă de acesta.

Nivelul de alertă a fost menţinut la 3 (5 fiind nivelul maxim), ceea ce presupune că accesul în zona vulcanului este restricţionat.

Vulcanul Shinmoe, unul dintre cei aproximativ 50 de vulcani din Japonia monitorizaţi constant, a avut o activitate constantă în ultima perioadă, fiind înregistrate erupţii şi în lunile aprilie şi martie. Evenimentul din martie a fost prima erupţie explozivă din ultimii şapte ani.

Japonia este situată în zona aşa-numitului Cerc de Foc al Pacificului, unde au loc frecvent seisme şi erupţii vulcanice.

Cele mai citite

Replica lui Nicușor Dan pentru Cristian Popescu Piedone care s-a declarat interlop: „ Știm toți”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, i-a replicat lui Cristian Popescu Piedone tot cu un mesaj inscriptionat pe tricou dupa ce acesta s-a afisat vineri cu...

Ciolacu reafirmă că alianța PSD-PNL îl are pe Cătălin Cîrstoiu candidat la Primăria generală a Capitalei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că în prezent Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria generală a Capitalei, potrivit spotmedia.ro. El a subliniat că...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă