13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalJaponia: Vulcanul Shinmoe a erupt din nou

Japonia: Vulcanul Shinmoe a erupt din nou

Pentru moment, nu au fost raportate persoane rănite sau pagube materiale cauzate de această ”erupţie explozivă”, înregistrată la 9:09 (00:09 GMT), a vulcanului Shinmoe, cu o înălţime de 1.421 de metri, potrivit Agenţiei Meteorologice Japoneze.

Agenţia a emis o avertizare referitoare la rocile vulcanice şi fluxul piroclastic care ar putea afecta zonele din vecinătatea vulcanului, aparţinând prefecturilor Kagoshima şi Miyazaki, de pe insula Kyushu.

Nivelul de alertă a fost menţinut la 3 (5 fiind nivelul maxim), agenţia avertizând că zona aflată pe o rază de trei kilometri de crater ar putea fi expusă la roci vulcanice şi flux piroclastic, un amestec de cenuşă, gaze şi lavă.

Japonia este situată în aşa numitul Cerc de Foc al Pacificului, unde au loc frecvente seisme şi erupţii vulcanice. În Japonia se află peste 100 de vulcani activi.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,1, care a avut loc luni în zona oraşului Osaka, s-a soldat cu cinci decese şi 400 de răniţi.

Cele mai citite

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...
Ultima oră
Pe aceeași temă