13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalJaponia: Taifunul Lekima a lovit insulele sudice

Japonia: Taifunul Lekima a lovit insulele sudice

Al nouălea taifun din acest an a provocat anularea a 68 de zboruri şi a 155 de curse de feribot în regiune, în timp cel cel puţin patru persoane au fost rănite în prefectura Okinawa, a raportat publicaţia Okinawa Times.

Meteorologii au avertizat cu privire la riscul producerii de alunecări de teren, inundaţii şi valuri înalte, chiar dacă taifunul a trecut de insule şi se îndreaptă spre China.

La ora 9:00 (00:00 GMT), centrul furtunii se afla deasupra Mării Chinei de Est, îndreptându-se spre nord-vest cu 25 de kilometri pe oră, însoţit de rafale de 234 kilometri pe oră, a precizat Agenţia meteorologică niponă.

Separat, în Taiwan, Lekima a lovit vineri dimineaţă extremitatea nordică a insulei, aducând ploi abundente şi vânturi puternice.

Un bărbat de 64 de ani din capitala Taipei a murit în timp ce tăia copaci joi seara, potrivit Centrului Central pentru Operaţiuni de Urgenţă (CEOC).

Transportul aerian a fost afectat, 373 de zboruri internaţionale şi 135 de curse interne fiind anulate. De asemenea, unele curse de feribot au fost suspendate.

Circa 3.000 de gospodării de pe insulă nu au în continuare electricitate, iar şcolile şi cea mai mare parte a birourilor din nordul Taiwanului, rămân, de asemenea, închise, a precizat CEOC vineri.

Biroul meteorologic central din Taiwan a precizat că taifunul a slăbit din intensitate, însă a avertizat că ploile torenţiale vor continua zilele următoare.

Peste 2.500 de locuitori din zonele predispuse la inundaţii au fost evacuaţi.

Cele mai citite

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă