14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalJaponia: O universitate de femei va accepta studenţi transsexuali

Japonia: O universitate de femei va accepta studenţi transsexuali

Decizia Universităţii Ochanomizu din Tokyo este “probabil fără precedent” în Japonia, a declarat pentru France Presse un responsabil al Ministerului Educaţiei, dar fără a confirma dacă este o premieră naţională.

“Este de dorit ca un număr mai mare de universităţi să ia decizii pentru o mai bună înţelegere a nevoilor minorităţilor sexuale, chiar dacă o astfel de decizie aparţine fiecărei universităţi”, a adăugat el.

“Este important să creăm un mediu în care societatea în ansamblu acceptă diversitatea şi se arată înţelegătoare faţă de persoanele transgender”, a reacţionat la rândul său într-o conferinţă de presă ministrul educaţiei, Yoshimasa Hayashi.

Această măsură va intra în vigoare în aprilie 2020 şi va viza viitorii studenţi născuţi bărbaţi, dar care se identifică drept femei, a precizat un purtător de cuvânt al Universităţii Ochanomizu.

Akane Tsunashima, secretar general al Alianţei japoneze pentru legislaţia LGBT, a salutat iniţiativa ca “o evoluţie pozitivă spre un mediu general de acceptare în universităţi a minorităţilor sexuale aşa cum sunt ele”.

Universitatea Ochanomizu, care în 1875 a fost prima instituţie de învăţământ superior rezervată femeilor, va organiza în curând o conferinţă de presă pentru a explica contextul şi detaliile deciziei, a adăugat purtătorul de cuvânt al acestei instituţii.

În ultimii ani în Japonia au fost luate diferite dispoziţii pentru a răspunde mai bine dificultăţilor cu care se pot confrunta adolescenţii şi studenţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali n.r.).

În 2015, Ministerul Educaţiei a cerut municipalităţilor să depună eforturi pentru rezolvarea, printre altele, a unor probleme legate de uniformele şcolare, toalete şi vestiare.

Aproximativ 8% dintre japonezi ar fi LGBT, potrivit Institutului de cercetări LGBT din Japonia, dar cea mai mare parte dintre aceştia nu îndrăznesc să discute despre identitatea lor sexuală cu familiile lor şi chiar mai puţin cu colegii. Numai 13% se confesează celor mai apropiaţi prieteni.

De asemenea, legislaţia japoneză nu permite căsătoria între două persoane de acelaşi sex, chiar dacă unele autorităţi locale eliberează un certificat pentru a facilita procedurile administrative ale cuplurilor de homosexuali.

Japonezii transsexuali se confruntă de asemenea cu obstacole serioase în schimbarea sexului atribuit la naştere pe documentele de stare civilă.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă