21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalJaponia este ameninţată de două taifunuri puternice

Japonia este ameninţată de două taifunuri puternice

Taifunul Soulik ar urma să lovească insula sudică Kyushu, marţi, a indicat Agenţia meteorologică niponă, prognozând ploi abundente, vânturi puternice şi valuri înalte în regiune.

Al 19-lea taifun din acest sezon ar putea genera valuri de până la 10 metri înălţime în regiunea insulei Amami Oshima şi în partea sudică a insulei Kyushu, a adăugat Agenţia menţionată.

La amiază (03.00 GMT), centrul furtunii se afla la 500 de kilometri est de insula Minamidaito, deplasându-se spre vest-nord-vest cu 15 kilometri pe oră, însoţit de rafale de vânt de 216 kilometri pe oră, au indicat meteorologii.

Un alt taifun – Cimaron, al 20-lea din acest sezon – este aşteptat să se apropie de uscatul japonez mai târziu în această săptămână.

Japonia îşi revine după cel mai mare dezastru provocat de condiţiile meteorologice din ultimele trei decenii, în contextul în care, la începutul lunii iulie, ploile abundente au provocat alunecări de teren şi inundaţii în vestul ţării, soldate cu moartea a peste 220 de persoane şi distrugerea a numeroase case şi drumuri.

Imediat după aceea, valul de căldură care a lovit Japonia a făcut peste 130 de victime, în unele zone temperaturile depăşind 40 grade Celsius.

Cele mai citite

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Ministrul Burduja propune un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, dorește să se înființeze, în România, un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei. Ministrul Burduja a lansat această propunere...

VIDEO. FRF a lansat imnul echipei naționale pentru EURO 2024. Piesa se numește „Visăm împreună”

Federația Română de Fotbal (FRF) a lansat astăzi, în colaborare cu PRO TV, postul care va transmite EURO 2024, piesa „Visăm Împreună”, care va...
Ultima oră
Pe aceeași temă