15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalJaponia: Două persoane și-au pierdut viață din cauza căldurii

Japonia: Două persoane și-au pierdut viață din cauza căldurii

Lipsa electricităţii, şi prin urmare a aerului condiţionat, temperaturile de peste 35 de grade Celsius, combinate cu o umiditate a aerului de aproximativ 80%, au dus marţi la moartea unei femei de 93 de ani şi a unui bărbat în vârstă de 65 de ani la domiciliile acestora, a indicat un oficial din prefectura Chiba, aflată la extremitatea nord-estică a capitalei Tokyo, prin telefon pentru AFP.

Cel puţin alte 48 de persoane au fost spitalizate marţi în urma unor afecţiuni legate de căldură, a precizat oficialul.

Miercuri dimineaţă, circa 456.000 de clienţi nu aveau încă electricitate, potrivit cifrelor oferite de compania Tokyo Electric Power (TEPCO).

În principal în prefectura Chiba, numeroşi stâlpi de electricitate au fost deterioraţi de rafalele violente aduse de taifun, care depăşeau 200 de kilometri pe oră.

În unele localităţi afectate de intemperii, supermarketurile şi alte magazine alimentare au fost jefuite, iar persoanele fără maşini s-au plâns de faptul că nu şi-au putut face cumpărăturile.

Circa 84.000 de gospodării au fost, de asemenea, private de apă din cauza lipsei de alimentare cu electricitate a staţiilor de epurare.

Trecerea taifunului Faxai s-a soldat deja cu moartea a două persoane şi rănirea a altor 60, inclusiv a unei femei, luată de vânt pe o stradă din capitală.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă