Foto Arhiva

Japonia califică drept "regretabile" taxele pentru importuri impuse de SUA

Ministrul Afacerilor Externe al Japoniei, Taro Kono, a calificat vineri drept "regretabile" măsurile SUA privind impunerea de taxe pentru importurile de oţel şi aluminiu şi a semnalat că acestea ar putea dăuna relaţiilor comerciale bilaterale, relatează agenţia EFE.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.03.2018 - 14:33

"Aceste măsuri pot afecta semnificativ cooperarea economică dintre Japonia şi SUA şi comerţul internaţional", a declarat oficialul nipon după o reuniune a Guvernului.

La rândul său, ministrul Economiei, Industriei şi Comerţului, Hiroshige Seiko, a spus că este vorba "despre o măsură unilaterală de represalii, care nu avantajează nicio ţară'' şi a adăugat că Japonia va analiza un posibil răspuns "în cadrul Organizaţiei Mondiale a Comerţului".

Preşedintele american, Donald Trump, a semnat joi pentru impunerea de taxe de 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu, cu excepţia, momentan, a celor provenite din Canada şi Mexic.

Japonia, care în 2017 a exportat circa 1,78 milioane de tone de produse din oţel în Statele Unite, este al şaptelea mare exportator, conform datelor.

Comentarii