Japonia, afectată din nou de caniculă

Mercurul din termometre a urcat miercuri într-o localitate din centrul Japoniei până la 41 de grade Celsius, a doua cea mai ridicată valoare de temperatură înregistrată în această ţară, a anunţat Agenţia de Meteorologie, citată de agenţia Kyodo.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.08.2018 - 12:57

Pe lângă municipiul Mino din prefectura Gifu unde temperatura a ajuns la 41 de grade Celsius, şi în localitatea Gero din aceeaşi prefectură au fost înregistrate 40,5 grade Celsius.

De asemenea, în municipiul Nagoya, centrul administrativ al prefecturii Aichi, mercurul din termometre a ajuns la 38,3 grade Celsius, conform datelor Agenţiei de Meteorologie din Japonia care a emis avertizări cu privire la riscul de insolaţie.

Temperaturile de peste 40 de grade Celsius înregistrate săptămâna aceasta şi săptămâna trecută, vin după un alt episod de căldură extremă când în Japonia a fost consemnată, la 23 iulie, cea mai ridicată valoare de temperatură din istoria înregistrărilor meteorologice din această ţară, 41,1 grade Celsius, în Kumagaya din prefectura Saitama, situată în apropiere de Tokyo.

Potrivit prognozelor meteorologice, şi vestul Japoniei se va confrunta cu temperaturi ridicate, joi, ca urmare a influenţei unui câmp de presiune atmosferică ridicată deasupra Mării Galbene, precizează Kyodo.

Valul de caniculă "fără precedent" din Japonia din luna iulie a lăsat în urmă 116 morţi, potrivit Japan Today. De asemenea, circa 35.000 de persoane au fost transportate la spital.

Comentarii