Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Japonia a marcat 30 de ani de la urcarea pe tron a împăratului Akihito

Împăratul Akihito al Japoniei a marcat luni 30 de ani de la urcarea pe tronul Crizantemei cu o vizită la mormântul tatălui său, împăratul Hirohito, transmit dpa şi kyodo.

Share

Rl online 0 comentarii

07.01.2019 - 10:29

Akihito a devenit cel de-al 125-lea împărat al Japoniei la 7 ianuarie 1989, imediat după moartea, în aceeaşi zi, a tatălui său.

Împăratul Akihito şi împărăteasa Michiko au participat la o ceremonie la Cimitirul imperial Musashi din Hachioji, o suburbie din vestul capitalei Tokyo. La ceremonie au asistat în total circa 80 de persoane, între care membri ai familiei imperiale şi ai guvernului, inclusiv premierul Shinzo Abe.

La 30 aprilie, împăratul, în vârstă de 85 de ani, va deveni primul monarh japonez care va abdica în ultimii 200 de ani, după ce în 2016 şi-a semnalat dorinţa de a se retrage, invocând îngrijorări legate de faptul că vârsta înaintată nu îi va mai permite să-şi îndeplinească îndatoririle. Fiul său cel mare, prinţul moştenitor Naruhito, va urca pe Tronul Crizantemei pe 1 mai.

Miercuri, Akihito şi-a citit mesajul de Anul Nou pentru ultima dată în faţa publicului adunat la Palatul imperial din Tokyo. Circa 154.800 de japonezi au dorit să-l salute pe împărat, un număr record în cei 30 de ani de domnie ai împăratului Akihito, a indicat administraţia.

Comentarii

loading...