Japonia a descoperit o nouă tulpină a coronavirus

O nouă tulpină a coronavirusului a fost descoperită în Japonia, a anunţat, duminică, Ministerul japonez al Sănătăţii, potrivit The Japan Times.

Share

Romania libera 0 comentarii

10.01.2021 - 21:48

Noua tulpină, parţial similară cu cele raportate de Marea Britanie şi Africa de Sud, a fost detectată la patru persoane infectate, venite din Brazilia.

Institutul Naţional japonez pentru Boli Infecţioase a precizat că nu există în prezent dovezi că noua tulpină ar avea o transmisibilitate mare, însă cercetează pentru a vedea dacă poate cauza simptome severe şi dacă este rezistentă la vaccinuri.

Dintre cei patru infectaţi, un bărbat care are în jur de 40 de ani nu a prezentat niciun simptom la sosirea în Japonia, dar apoi a avut probleme respiratorii şi a fost spitalizat. O femeie de aproximativ 30 de ani a avut simptome cum ar fi durerea de cap. Un băiat din grupa de vârstă 10-19 ani are febră, iar o fată din aceeaşi grupă de vârstă este asimptomatică.

Cele patru persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19 în zona de carantină, la aeroport. Noua tulpină mutant a fost detectată după o analiză în detaliu a Institutului Naţional pentru Boli Infecţioase.

Tulpina Covid-19 descoperită în Marea Britanie a fost detectată şi în Japonia la trei persoane care au fost în contact cu un bărbat infectat. 

Comentarii