Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Italia va reţine două nave cu migranţi pe care le suspectează de statut ilegal

Italia a anunţat că va reţine navele de migranţi Lifeline şi Seefuchs, operate de gruparea Mission Lifeline în Marea Mediterană, pe care le suspectează de statut ilegal, scrie BBC.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.06.2018 - 12:55

Cele două nave arborează „ilegal” steagul Olandei, conform autorităţilor italiene.

Lifeline are 226 de migranţi la bord, salvaţi de pe coasta Libiei. În paralel, ONU a anunţat că 220 de migranţi au murit înecaţi în aceeaşi zonă în ultimele zile şi a cerut ca statele UE „să acţioneze de urgenţă”.

Ministrul Infrastructurii, Danilo Toninelii, a declarat că nava a încălcat legea prin faptul că a luat la bord migranţi, deşi garda de coastă a Libiei intervenise deja pentru a-i salva. El a adăugat că Italia va reţine ambele nave pentru a le afla statutul legal şi că ţara sa va „salva din nou migranţii”.

Matteo Salvini, ministrul de Interne, a afirmat pe Facebook că cele două nave vor fi trimise înapoi în Olanda.

De cealaltă parte, delegaţia Olandei la UE a comunicat pe Twitter că navele nu sunt înregistrate în Olanda şi nici nu arborează steagul său.

Mission Lifeline a postat o imagine pe Twitter a unui document de înregistrare despre care spune că dovedeşte că nava aparţine Olandei.

Gruparea a anunţat apoi pe Twitter că a coordonat o nouă acţiune de salvare peste noapte, dar fără a oferi mai multe detalii.

Vineri dimineaţă, Salvini a afirmat pe Facebook că Malta ar trebui să primească nava Lifeline.

Comentarii

loading...