21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalItalia va reţine două nave cu migranţi pe care le suspectează de...

Italia va reţine două nave cu migranţi pe care le suspectează de statut ilegal

Cele două nave arborează „ilegal” steagul Olandei, conform autorităţilor italiene.

Lifeline are 226 de migranţi la bord, salvaţi de pe coasta Libiei. În paralel, ONU a anunţat că 220 de migranţi au murit înecaţi în aceeaşi zonă în ultimele zile şi a cerut ca statele UE „să acţioneze de urgenţă”.

Ministrul Infrastructurii, Danilo Toninelii, a declarat că nava a încălcat legea prin faptul că a luat la bord migranţi, deşi garda de coastă a Libiei intervenise deja pentru a-i salva. El a adăugat că Italia va reţine ambele nave pentru a le afla statutul legal şi că ţara sa va „salva din nou migranţii”.

Matteo Salvini, ministrul de Interne, a afirmat pe Facebook că cele două nave vor fi trimise înapoi în Olanda.

De cealaltă parte, delegaţia Olandei la UE a comunicat pe Twitter că navele nu sunt înregistrate în Olanda şi nici nu arborează steagul său.

Mission Lifeline a postat o imagine pe Twitter a unui document de înregistrare despre care spune că dovedeşte că nava aparţine Olandei.

Gruparea a anunţat apoi pe Twitter că a coordonat o nouă acţiune de salvare peste noapte, dar fără a oferi mai multe detalii.

Vineri dimineaţă, Salvini a afirmat pe Facebook că Malta ar trebui să primească nava Lifeline.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă