15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalItalia va accepta numai un număr redus de migranţi expulzaţi din Germania

Italia va accepta numai un număr redus de migranţi expulzaţi din Germania

La sfârşitul săptămânii trecute, ministrul de interne italian Matteo Salvini a ameninţat că va închide aeroporturile pentru zborurile neautorizate cu migranţi din Germania, pe fondul relatărilor că landul Bavaria ar pregăti expulzări în masă de migranţi în Peninsulă.

Însă, în conformitate cu normele tratatului de la Dublin, Germania poate trimite înapoi în Italia numai 50 de migranţi pe lună, a mai spus Nicola Molteni.

Tot ceea ce se poate întâmpla, a spus oficialul italian, este ca numărul migranţilor expulzaţi din Germania să crească la maxim 50 pe lună, de la circa 25 pe lună.

Molteni a afirmat că problema este discutată în Germania pentru că ministrul de interne Horst Seehofer se confruntă duminică cu alegeri în landul său Bavaria şi trebuie să prezinte o poziţie dură asupra migraţiei.

‘Ideea de zboruri charter sugerează că 40.000 de persoane ar putea fi returnate în Italia în câteva luni. Dar nu s-a modificat nimic în acorduri’, a avertizat el.

Dacă ar exista o înţelegere bilaterală între Italia şi Germania, numărul expulzărilor ar putea fi mai mare, însă un astfel de acord ‘nu există în prezent’, a adăugat Molteni.

În baza status quo-ului, Germania poate expulza migranţi doar într-o perioadă şase luni de la sosirea lor şi dacă poate dovedi că au intrat prima oară în UE via Italia, a mai spus oficialul italian.

Cele mai citite

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă