15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalItalia: Rachetă descoperită de o anchetă în amenințările de moarte împotriva lui...

Italia: Rachetă descoperită de o anchetă în amenințările de moarte împotriva lui Salvini

“Nu este racheta mea şi sunt bucuros că am ajutat la găsirea ei”, a declarat Salvini, liderul extremei drepte italiene, întrebat cu privire la acest caz în timpul unei deplasări la Genova (nord). “Aceasta a fost una dintre numeroasele ameninţări cu moartea care mi se întâmplă în fiecare zi şi despre care nu se vorbeşte”, a spus el. “Serviciile secrete vorbesc despre un grup ucrainean care dorea să atenteze la viaţa mea”, a adăugat Salvini.

Ministerul de Interne al Italiei a transmis semnalmentele către Direcţia pentru antiterorism din Torino (capitala regiunii Piemont), care anchetează asupra unor simpatizanţi neonazişti ce au luptat alături de forţele Kievului în Donbas, regiune din estul Ucrainei unde acestea se confruntă de cinci ani cu separatiştii proruşi.

Poliţia a întreprins mai multe raiduri împotriva mişcării neonaziste în ultimele săptămâni în regiunea Torino, însă, supraveghindu-i pe suspecţi, anchetatorii au reperat de asemenea alţi trei simpatizanţi neonazişti care păreau că încearcă să vândă arme.

Luni, cei trei bărbaţi au fost arestaţi. Percheziţii efectuate într-un hangar administrat de doi dintre ei şi la domiciliul celui de-al treilea au dezvăluit un arsenal de război, inclusiv o rachetă aer-aer în perfectă stare de funcţionare, modelul francez Matra Super 530F, folosit de armata Qatarului. Cu toate acestea, ea nu avea încărcătură explozivă şi un expert a estimat că ar fi fost “extrem de complicat” să fie folosită fără avion.

Poliţiştii au descoperit de asemenea arme de asalt de ultimă generaţie, o mitralieră Scorpion, arme de vânătoare şi pistoale, 20 de baionete şi peste 800 de muniţii de toate calibrele.

Potrivit imaginilor difuzate de poliţie, în hangar se afla de asemenea cabina de pilotaj a unui avion de luptă. Totul “împodobit” cu material de propagandă neonazist, printre care o placă albastră pe care se putea citi “Piaţa Adolf Hitler” şi svastici.

Potrivit poliţiştilor, unul dintre bărbaţii arestaţi a trimis prin mesagerie fotografii cu racheta, cerând pentru ea, după cum informează mass-media italiene, 470.000 de euro.

Cele mai citite

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă