4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalItalia: Poliţia a dezmembrat două presupuse celule islamiste

Italia: Poliţia a dezmembrat două presupuse celule islamiste

Paisprezece persoane sunt vizate de mandate de arestare şi 20 de percheziţii sunt în curs de desfăşurare, precizează un comunicat comun al autorităţilor judiciare şi poliţiei din Brescia (nord) şi din Cagliari (capitala insulei Sardinia). Dar nu este clar câţi dintre suspecţi au fost reţinuţi până în prezent în această operaţiune.

Prima celulă era compusă din zece sirieni acuzaţi de ‘asociere criminală transnaţională’ al căror obiectiv era efectuarea într-un mod ‘abuziv’ de servicii de plată în diferite ţări ale UE, în Suedia, Italia şi Ungaria, precum şi în Turcia.

‘Doi dintre ei sunt de asemenea acuzaţi de finanţarea terorismului’, se arată în comunicat.

Celălalt grup, dezmembrat în Sardinia, era compus din ‘patru militanţi de origine siriană şi marocană, fiind acuzaţi că făceau parte dintr-o celulă ce sprijină gruparea Jabhat al-Nusra’, ex-Frontul Al Nusra, fosta ramură Al Qaida în Siria.

Aceştia sunt acuzaţi de ‘asociere criminală în scopuri de terorism, finanţare a terorismului’ şi operaţiuni financiare ilegale, precizează textul.

Mai multe celule de acest gen au fost dezmembrate până în prezent în Italia, în principal de tip logistic, care încercau să recruteze sau să finanţeze membri ai grupărilor islamiste din Orientul Apropiat şi Orientul Mijlociu.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă