Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Italia: Noul prim-ministru ar trebui să fie o figură independentă

Viitorul prim-ministru al Italiei ar trebui să fie o persoană independentă care nu face parte nici din Mişcarea 5 Stele (M5S) şi nici din Ligă, iar noul guvern ar putea depune jurământul săptămâna viitoare dacă totul merge bine, potrivit Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.05.2018 - 12:35

"Una dintre ipoteze este aceea de a alege o a treia persoană cu un profil înalt şi care este de încredere pentru cetăţenii italieni şi partenerii internaţionali ai Italiei", a declarat Vincenzo Spadafora, un consilier apropiat al liderului M5S Luigi Di Maio, pentru Corriere della Sera.
    
M5S antisistem şi Liga (extrema-dreaptă) au făcut "paşi importanţi" pentru a forma un guvern şi a pune capăt unui impas politic de nouă săptămâni.
    
Dar unul dintre punctele cheie rămase este cine va fi prim-ministru - Di Maio sau liderul Ligii, Matteo Salvini.
    
Preşedintele italian Sergio Mattarella, care are ultimul cuvânt în formarea oricărei noi administraţii, a dat termen celor două părţi până duminică să îl anunţe ce au hotărât.
    
"Dacă totul merge aşa cum ar trebui, noul guvern va depune jurământul săptămâna viitoare", a spus Spadafora. 

Comentarii

loading...