Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Italia: Migranţii minori au primit permisiunea să debarce

16 minori migranţii au primit permisiunea să debarce de pe o navă a Gărzii de Coastă italiene, Gregoretti, ne spune AFP.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

29.07.2019 - 19:32

"Undă verde pentru debarcarea a 16 persoane care se declară minore (toate între 15 şi 17 ani)", au declarat surse din Ministerul de Interne, care este condus de Matteo Salvini.

Italia aştepta luni un acord în cadrul UE înainte de a-i lăsa să debarce pe toţi cei 131 de migranţi blocaţi la bordul navei, potrivit France Presse.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german de Interne a afirmat în cursul unei conferinţe de presă luni dimineaţa că Germania "a anunţat Comisia Europeană vineri că este dispusă să primească migranţi" de pe Gregoretti, declarându-se favorabilă "discuţiilor şi unei soluţii coordonate" cu partenerii europeni. În schimb, nu a fost avansată nicio cifră.

Plecate din Libia cu circa 140 de migranţi la bord, două ambarcaţiuni distincte au fost salvate de vedete ale Gărzii de Coastă joi seară şi pasagerii lor au fost transferaţi pe această navă.

Şase persoane care aveau nevoie de îngrijiri au fost evacuate joi seară spre insula Lampedusa, iar sâmbătă seara o femeie însărcinată în şapte luni a putut să debarce în Sicilia împreună cu doi copii şi soţul ei.

Comentarii

loading...