15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalItalia: Matteo Salvini lansează un apel la manifestaţii la Roma

Italia: Matteo Salvini lansează un apel la manifestaţii la Roma

”Pe 19 octombrie, mă gândesc la o mare zi a mândriei italiene”, a spus Salvini într-un mesaj video postat pe reţelele de socializare online.

Matteo Salvini, ministru de interne încă în funcţie, a promis o revenire a partidului său în prim-planul arenei politice ”mai hotărât ca niciodată”, criticând ”un guvern care ia naştere la Bruxelles” şi afirmând că ”Italia nu va fi sclava nimănui”.

Pe de altă parte, el a lansat un avertisment contra celor care ar fi tentaţi să anuleze ”decretul siguranţă”, textul său menit să limiteze imigraţia clandestină.

Premierul în exerciţiu al Italiei, Giuseppe Conte, a fost mandatat joi în mod oficial de preşedintele Sergio Mattarella, cu formarea unui nou guvern, a comunicat biroul de presă al Palatului Quirinal (preşedinţia italiană).

Mişcarea 5 Stele (M5S, anti-sistem) şi Partidul Democrat (centru-stânga) s-au înţeles miercuri să formeze o coaliţie de guvernare, avându-l ca premier tot pe Giuseppe Conte, evitând astfel convocarea de alegeri anticipate.

Potrivit sistemului parlamentar italian, premierul desemnat urmează să-i prezinte preşedintelui în zilele următoare lista viitorilor miniştri şi să obţină votul de încredere al celor două camere legislative.

Acordul intervenit între M5S şi PD încheie trei săptămâni de incertitudine politică, după ce vicepremierul Matteo Salvini, liderul Ligii (extremă dreapta), a dinamitat pe 8 august coaliţia cu Cinci Stele, iar premierul Conte şi-a depus demisia pe 20 august.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă