Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Italia, conflict cu Austria pe tema minorităților din Tirolul de Sud

Italia critică Austria pentru intenţia de a emite paşapoarte pentru populaţia germanofonă din Tirolul de Sud.

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

08.09.2018 - 19:06

Intenţia guvernului austriac de extremă dreapta de a emite paşapoarte pentru membrii minorităţii germanofone din provincia Tirolul de Sud reprezintă 'o provocare şi o iniţiativă ostilă', a declarat sâmbătă ministrul italian pentru relaţii cu parlamentul, Riccardo Fraccaro, transmite dpa.

Tirolul de Sud a trecut de sub controlul austriac sub cel italian după Primul Război Mondial, decizie care i-a afectat pe locuitorii provinciei. Chiar şi în prezent mulţi dintre ei nu se simt italieni, însă situaţia s-a îmbunătăţit după ce în anii '70 provincia a primit un grad ridicat de autonomie faţă de Roma.

''A le oferi sud-tirolezilor opţiunea unei duble cetăţenii austriaco-italiene trebuie să fie considerată o iniţiativă ostilă şi un act de propagandă'' fără avantaje practice, întrucât atât Austria, cât şi Italia sunt membre ale Uniunii Europene, a afirmat Riccardo Fraccaro.

''Noi nu putem accepta provocări într-un dosar atât de important'', a subliniat Fraccaro. El a criticat autorităţile de la Viena pentru măsurile care promovează 'divizările', în contextul în care în Tirolul de Sud vor avea loc alegeri locale pe 21 octombrie.

Comentarii

loading...