Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Italia ar putea avea alegeri anticipate

În Italia ar putea avea loc alegeri anticipate în iulie, afirmau marţi surse confidenţiale ale agenţiei Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

29.05.2018 - 21:22

La Roma nu s-a reuşit încă formarea unui nou guvern după alegerile parlamentare din martie. Preşedintele Sergio Mattarella l-a desemnat ca premier interimar pe Carlo Cottarelli, un fost oficial al Fondului Monetar Internaţional. Noi alegeri erau considerate posibile în septembrie sau la începutul lui 2019, dar sursele apropiate partidelor politice susţin că există o şansă ca preşedintele să dizolve parlamentul în zilele următoare şi să convoace alegeri anticipate pe 29 iulie.
Noua perspectivă a apărut, potrivit Reuters, imediat după ce Cottarelli s-a întâlnit marţi după-masă cu şeful statului, fără a face ulterior nicio declaraţie. Se aştepta ca el să anunţe componenţa guvernului. O sursă apropiată preşedintelui a declarat că premierul desemnat nu intenţionează să îşi depună mandatul, ci doar lucrează la definitivarea listei de miniştri.
Pe fondul incertitudinilor politice, piaţa financiară italiană a atins cel mai scăzut nivel de după iulie 2017, iar randamentul titlurilor de stat la doi ani, cele mai sensibile la context, a înregistrat cel mai mare salt într-o singură zi din ultimii 26 de ani. La nivel european, criza politică italiană s-a reflectat în cursul scăzut al euro, pe fondul semnalelor că agenţia Moody's ar putea reduce ratingul Italiei. 

Comentarii

loading...