Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Italia a acceptat să primească 600 de refugiați

Italia a acceptat să primească 600 de solicitanţi de azil care trăiesc în prezent în Etiopia, Niger şi Iordania şi de care se va ocupa după aceea Biserica Catolică, informează vineri DPA, citează Agerpres.

Share

Rl online 0 comentarii

03.05.2019 - 19:09

Comunitatea Sant'Egidio, un grup catolic de ajutorare, a făcut acest anunţ şi Conferinţa episcopilor italieni va semna mai târziu, vineri, un aşa-numit nou "coridor umanitar" cu Ministerul de Interne al ţării.

Ministrul este condus de adeptul unei linii dure faţă de migraţie, Matteo Salvini, liderul Ligii de extremă dreaptă. El susţine însă că nu este împotriva migraţiei, atât timp cât este strict reglementată.

Cei 600 de solicitanţi de azil urmează să sosească pe calea aerului în Italia în următoarele săptămâni, a declarat un purtător de cuvânt al Comunităţii Sant'Egidio.

Ei urmează să fie distribuiţi în întreaga Italie şi li se vor oferi cursuri de limbă şi alte forme de sprijin, cu ajutorul fondurilor asigurate de Sant'Egidio şi Biserica Catolică.

În cadrul acordurilor precedente "coridor umanitar" organizate de Sant'Egidio şi alţii, Italia a preluat 1.600 de solicitanţi de azil din tabere situate în Liban şi aproximativ 500 din Etiopia.

Comentarii

loading...