12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalItalia: 51 de migranţi au debarcat pe o plajă din Calabria

Italia: 51 de migranţi au debarcat pe o plajă din Calabria

Potrivit Ministerului de Interne, debarcările de joi sunt primele înregistrate în acest an. În 2018, 23.370 de migranţi au sosit pe coastele Italiei, dintre care 13.000 plecaţi din Libia, iar restul din Tunisia, Turcia sau Algeria.

Migranţii care sosesc din Turcia sunt deseori înghesuiţi pe ambarcaţiuni cu pânze de traficanţi ucraineni sau ruşi şi depuşi în timpul nopţii pe plajele din extremitatea sudică a peninsulei.

Joi dimineaţă, către ora locală 04.00 (03.00 GMT), locuitorii din Torre Melissa, în Calabria, au fost treziţi din somn de strigătele migranţilor, a căror ambarcaţiune cu pânze se răsturnase la o distanţă de câţiva metri de plajă, a relatat presa italiană.

Prin solidaritatea localnicilor, migranţii au fost conduşi la un hotel din apropiere pentru a se usca şi încălzi, urmând să fie transferaţi în cursul zilei într-un centru de primire.

Printre cei 15 se află şase femei şi patru copii, printre care un bebeluş de câteva luni.

Doi bărbaţi suspectaţi că sunt traficanţi de persoane au fost arestaţi.

În pofida discursului de fermitate pe care Matteo Salvini l-a repetat şi joi împotriva oricărei debarcări în Italia a migranţilor salvaţi în larg, sosirile continuă pe coastele italiene.

De când liderul Ligii s-a instalat în fruntea Ministerului de Interne, la 1 iunie 2018, acesta a recenzat 9.930 de sosiri, ceea ce înseamnă o accelerare a scăderii începute în vara lui 2017, dar încă o medie de 44 de migranţi pe zi.

Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă