Italia: 51 de migranţi au debarcat pe o plajă din Calabria

Cincizeci şi unu de migranţi care s-au prezentat drept kurzi au debarcat joi dimineaţă pe o plajă din extremitatea sudică a Italiei, transmite AFP, amintind că ministrul de interne Matteo Salvini a reiterat că porturile italiene sunt închise pentru migranţi.

Share

Rl online 0 comentarii

10.01.2019 - 14:56

Potrivit Ministerului de Interne, debarcările de joi sunt primele înregistrate în acest an. În 2018, 23.370 de migranţi au sosit pe coastele Italiei, dintre care 13.000 plecaţi din Libia, iar restul din Tunisia, Turcia sau Algeria.

Migranţii care sosesc din Turcia sunt deseori înghesuiţi pe ambarcaţiuni cu pânze de traficanţi ucraineni sau ruşi şi depuşi în timpul nopţii pe plajele din extremitatea sudică a peninsulei.

Joi dimineaţă, către ora locală 04.00 (03.00 GMT), locuitorii din Torre Melissa, în Calabria, au fost treziţi din somn de strigătele migranţilor, a căror ambarcaţiune cu pânze se răsturnase la o distanţă de câţiva metri de plajă, a relatat presa italiană.

Prin solidaritatea localnicilor, migranţii au fost conduşi la un hotel din apropiere pentru a se usca şi încălzi, urmând să fie transferaţi în cursul zilei într-un centru de primire.

Printre cei 15 se află şase femei şi patru copii, printre care un bebeluş de câteva luni.

Doi bărbaţi suspectaţi că sunt traficanţi de persoane au fost arestaţi.

În pofida discursului de fermitate pe care Matteo Salvini l-a repetat şi joi împotriva oricărei debarcări în Italia a migranţilor salvaţi în larg, sosirile continuă pe coastele italiene.

De când liderul Ligii s-a instalat în fruntea Ministerului de Interne, la 1 iunie 2018, acesta a recenzat 9.930 de sosiri, ceea ce înseamnă o accelerare a scăderii începute în vara lui 2017, dar încă o medie de 44 de migranţi pe zi.

Comentarii