Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Istanbul: Sute de perechi de pantofi, expuse pentru femeile ucise în 2018

Artistul turc Vahit Tuna a expus 440 de perechi de pantofi cu toc înalt pe faţada unei clădiri din Istanbul, pentru a simboliza numărul femeilor ucise în urma violenţelor sexuale sau domestice în Turcia în 2018, relatează marţi Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 25.09.2019 - 16:33

'Stăm pe o stradă acum şi poate unii oameni stau în faţa unei opere de artă pentru prima dată, o rană deschisă şi sângerândă pentru prima dată. Cred că acest lucru are un impact', a declarat artistul Tuna.

'Cred că această (lucrare) oferă ocazia unei conştientizări şi este ceva ce influenţează oamenii şi îi face să se gândească', a mai spus el.

Tradiția pantofilor cu toc
 

În Turcia, există tradiţia de a pune pantofii unei persoane decedate în faţa unei intrări.

Opera artistului turc Vahit Tuna se întinde pe o suprafaţă de 260 de metri pătraţi.

'Sincer, nu mă simt în siguranţă pe străzi şi această imagine este într-adevăr îngrozitoare. Există 440 de perechi de pantofi aici şi înseamnă că multe vieţi s-au pierdut în 2018. Acest lucru este foarte îngrijorător', a declarat bancherul turc Serap Kilic.

Aproximativ 440 de femei au fost ucise în 2018 în Turcia, potrivit unui raport publicat de Kadin Cinayetlerini Durduracagiz Platformu (We Will Stop Femicide Platform) care ţine o evidenţă a crimelor. Platforma a raportat că 49 de femei au fost ucise de bărbaţi numai în luna august 2019.

Comentarii