Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ierusalim

Israelul vrea să dubleze populația coloniilor sale din Cisiordania

Guvernul statului Israel intenționează să crească de peste două ori populaţia din coloniile sale din Cisiordania - una dintre enclavele ocupate de Israel în interiorul zonei cu populație majoritar arabă.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

09.01.2020 - 11:19

Israelul ar dori ca populația din Cisiordania să ajungă la un milion de colonişti evrei, în următorii zece ani, a anunțat, miercuri, ministrul israelian al Apărării, Naftali Bennett.

''Obiectivul nostru este ca în decurs de zece ani, un milion de cetăţeni israelieni să locuiască în Iudeea şi Samaria'' - acesta fiind numele folosit de oficialii statului Israel atunci când se referă la Cisiordania.

În Cisiordania trăiesc în prezent circa 400.000 de colonişti evrei, alături de 2,7 milioane de palestinieni. În total, în toate teritoriile arabe ocupate de Israel, trăiesc circa 600.000 de coloniști evrei.

Comentarii