10.9 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăInternaționalIsraelul va organiza alegeri anticipate în aprilie 2019

Israelul va organiza alegeri anticipate în aprilie 2019

„Liderii coaliţiei au decis unanim să dizolve Parlamentul şi să organizeze noi alegeri la începutul lui aprilie”, a scris purtătorul de cuvânt pe Twitter.
 
O criză a coaliţiei privind un proiect de lege vizând exceptarea de la înscrierea obligatorie în armată a bărbaţilor evrei ultraortodocşi a dus la această decizie.
 
Netayanhu, care este în cel de-al patrulea mandat ca premier, guvernează având o majoritate şubredă de 61 de locuri într-un parlament cu 120 de membri. El conduce partidul de dreapta Likud.
 
Conform legii israeliene, alegerile generale ar trebui să aibă loc până în noiembrie 2019. Guvernul lui Netanyahu va rămâne la putere până când va fi numit unul nou, după alegerile din aprilie.
 
O serie de acuzaţii de corupţie la adresa lui Netanyahu şi decizia în aşteptare a procurorului general privind potenţiala punere sub acuzare a premierului la recomandarea poliţiei au crescut speculaţiile conform cărora el va căuta încrederea publicului într-un nou vot.
 
Netanyahu a negat acuzaţiile în toate cazurile şi nu a oferit niciun semnal că s-ar retrage dacă ar fi pus sub acuzare.
 
Liderul israelian nu a făcut niciun comentariu după întâlnirea sa cu liderii coaliţiei. Sondajele de opinie recente arată că popularitatea sa rămâne puternică.
 
Yair Lapid, şeful partidului centrist de opoziţie Yesh Atid, este văzut ca fiind cel mai puternic contracandidat al lui Netanyahu.

Cele mai citite

O femeie din Republica Moldova și soțul ei rus au fost uciși în atacul de la Moscova

O femeie originară din Republica Moldova a fost ucisă în atacul terorist care s-a produs la Moscova în seara de 22 martie 2024. Confirmarea acestui...

Revolut este prima bancă din România care lansează eSIM

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global și mai mult de 3,5 milioane în România, devine prima bancă...

Parchetul European a confiscat 18 proprietăţi din București şi a îngheţat 14 conturi ale unui afacerist italian

Într-o investigație privind o fraudă transfrontalieră complexă în domeniul TVA care implică carburanți importați pe piața italiană, condusă de Parchetul European din Bologna (Italia), au...
Ultima oră
Pe aceeași temă