Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Israelul, neîncrezător în Trump

Israelul nu a fost informat până în prezent în legătură cu decizia pe care o va lua preşedintele Donald Trump la 12 mai privind o eventuală retragere a SUA din acordul asupra programului nuclear american.

Share

Rl online 0 comentarii

06.05.2018 - 21:50

Până în acest moment, guvernul israelian nu ştie "ce va decide (Donald) Trump", le-a declarat jurnaliştilor acest responsabil. "Nu mi-a spus", dar "cred că are în continuare acelaşi punct de vedere sceptic", a adăugat sursa.
Donald Trump, principalul aliat al Israelului, le-a dat termen europenilor până la 12 mai să găsească un nou acord care să remedieze "lacunele teribile" din acordul de la Viena semnat în 2015, în caz contrar Statele Unite urmând să se retragă.
Experţii sunt de părere că preşedintele Trump va retrage SUA din acest acord încheiat de predecesorul său Barack Obama.
În Israel, adversar declarat al Iranului, premierul Benjamin Netanyahu acţionează pentru modificarea radicală sau anularea acordului încheiat între Teheran şi marile puteri.
Luni, el a prezentat la televiziune zeci de mii de documente provenind din arhivele secrete iraniene ţinând să dovedească, în opinia sa, că Iranul nu şi-a abandonat ambiţiile nucleare militare.
Pentru liderul iranian, documentele demonstrează că acordul de la Viena se bazează pe o minciună, în măsura în care Iranul a negat constant că doreşte să se doteze cu arma nucleară, în timp ce Republica Islamică dispune pentru a ajunge la aceasta de un program secret susceptibil de a fi activat în orice moment.
Franţa, Marea Britanie şi Uniunea Europeană, toate partizane ale menţinerii acestui acord istoric, au estimat că informaţiile prezentate de Benjamin Netanyahu au întărit validitatea documentului. Iranul, care a dezminţit constant că încearcă să se doteze cu arma nucleară, a spus despre premierul israelian că este un "mincinos inveterat", mai scrie 

Comentarii

loading...